Barang Panas!!!!

Wednesday, December 15, 2010

First Jamboree - Kuala Linggi Jamboree

salam dan salam 1 malaysia

kali ni nak share skit experienced aku pasal firstime join jamboree or pertandingan la dlm berbasikal nie...huhu...kt sini baru lih taw kemampuan diri tahap maner..ok ke x ok...huhuhu..so far ok la kalu bole tamat kan jamboree..huhu...no belakang kire..huhu..sebab da memang no ratus2 nyer..huhuhu....ni dier trek jamboree kuala linggi...yang mmg mencabar stamina n mental peserta...huhuhu

 
route ni lebeh kurang 45Km..tp actual nyer jarak lebeh kurang 50++Km..jauh tu...tercabut kaki den nak kayuh..tp org kater..banyak ujian bagi org2 baru dlm dunia berbasikal nie..so nak di jadikan pengalaman...aku ni telah tersesat la selepas melalui CP1..untuk pergi ke CP2 aku telah tersesat bersame beberapa peserta lain..ramai jugak la..ader la dalam 60 peserta....so kayuh punyer kayuh aku da sampai ke fruit stop selepas CP3..alamak..CP2 n CP3 x dpt lg nie..camner nie..pasu group sesat ni ambil keputusan nak men reverse la plak..aku pun ikut..pergh..bukit bukan maen tgi lg..bukit tangki air nie...tgi siak...seb baik aku partner ngan bro samsuri nie..seorang PGA dr muo....aku pun truskan usaha la men reverse trek nie....hahahahah..da macam men treasurehunt plak da rase...sampai CP3..aku n bro sam nie wat keputusan p CP2....xder la jauh sgt..dlm 5KM..tp bukit dier lg la tgi..argh..jem panas aku...dapat jer CP2...aku trus kayuh ke CP 4 melalui jalan raya sejauh 10++Km..pergh angin pantai bukan men kuat lg la....sakit kaki aku kayuh la.....akhir nyer sampai aku ke nusa dusun..pergh.da x bole tahan da nie..da macam org lembik jer aku kayuh basikal...aku kuatkan jugak..sampai la ke CP4.....puas ati aku dpt komplete kan sumer CP...tp nak kayuh ke finishing la pulak nie...ader lebeh kurang 2Km lg..argh jauh nyer rase..da ler tgh panas nie..kulit da hitam da nie.....tlg...nyersal pun da x gune...tembak pun da x kene...kne kayuh jer skang nie..kayuh jgn x kayuh...sepanjang aku kayuh tu..macam2 la gelagat aku jumper..ader yg dok tdow kt bus stop..dok lepak bawah pokok getah..yg jatuh wat downhill..yang tayar bocor tp malas nk betol kan...macam2 la....huhu..tp aper pun mmg best join jamboree ni......seronok n puas ati kalu dpt tamat kan...huhu....kat bawah ni aku selit kan skit gambo2 yg sempat aku amik dr org yg mengambil gambo..huhu......thank..hehe


 bukan main depan lg aku nak starting la..hahhahaha.....macam nak dapat no1 jer...


 bersama geng2 BCNC

 
 di rasmikan oleh orang kenamaan tempatan...huhu......


pergh..puas giler dapat tamatkan jamboree..tp lutut kiri aku da injured time nie..argh....sakit la....
ni dier tuan pengerusi BCNC....yang bergitu gah sekali berkayuh..huhu...tahniah..ble la aku nk kayuh power2 camnie....
 
 ni dier aku selit kan skit gambo2 aku training kayuh ala2 jamboree bersama bro PGA dari muo tu.....steady bro....time ni kayuhan dari merlimau ke chincin,jasin.....jarak lebeh kurang 45KM....huhu....


**thank to all BCNC members..

3 comments:

Aizuddin Hanis said...

keep hardworking bro~~

Azriyani Bunaim said...

fffuuuiiiyyyooo..maen beskal skrg...cayala!

popo said...

hahahaha...ala sajer2 jer nk berkayuh pula...hahhahahah