Barang Panas!!!!

Tuesday, January 4, 2011

Bukit Tinggi, Pahang



salam dan salam 1 malaysia

entry kali ini nak share skit tentang lawatan mengejut aku ke bukit tinggi pahang...ceh ceh ceh...dah macam menteri lak wat lawatan mengejut yer....xder la..sebenarnyer kebetulan jer idea tu datang apabila orang tua aku mengajak teman dier pergi ke gombak...ader urusan skit..so alang2 da tibe area gombak tu then lalu pulak di MRR2, aku pun aper lagi..ajak lah orang tua ku terlajak jalan skit ke bukit tinggi,sempadan antara selangor dan pahang...yg terletak di dalam daerah bentong...aku gerak dari perak pada pukul 11 pagi....perak??....kampung aku sebelah bonda ku....baru sehari tibe perak dari melaka dah ke KL pulak...nak wat camner ader urusan..heheh...so nk ke gombak ni pun aku x taw detail lokasi yg tepat...so gune la GPS dlm HP aku nie...dan akhir nyer sampai la aku kt tpt orang tua aku nk settle kn urusan dier tu......siap2 sumer urusan bergerak lah aku ke Bukit Tinggi...aku da lem nak p sini...dengar cerita daripada faizal kwn serumah aku..n tgk koleksi gambo dier..tertarik lak nk p...hehehe..... so nak di jadikan cerita aku pun pergi lah ke bukit tinggi nie ikut lebuhraya karak....lepas jer genting sempah....aku da nampak kg bukit tinggi..aku pun yang excited terus jer exit dari higway tu...pusing2...sekali salah da...siap masuk kebun orang lg...tny la pada abg mesin rumput tepi jalan..dier ckp depan lg....keluar higway balik..depan lg..lebeh kurang 5km lg..hehehe...aku pun terus kan lg.....hehehe..then jumper la aku exit yg betol...wahhhh...semangat nie nak naik....hehehe...nak nek ader la dlm 45minit.....xder la setinggi genting highland....ok la...sejuk pun terasa gak......hehehe...sampai jer kat entrance dier..tap3..kne bayor da sorang rm12..aper lg...layan kan jer...alang2 da sampai..hehehe....nk dtg lagi tah biler gak nyer...

ha ni gambo aku tgh mendepa tangan nie ketika aku berada di puncak...Japanese Garden....ader la rumah2 jepun kat sini..restoran jepun....x masuk pun..da petang..waktu kt sini sudah pukul 6 masa tu...so nak cepat jer segala pergerakan...hehe....sempat jengah sana sini jer...huhuhu....ader la tgal dlm 30 orang pelancong yg ader time nie..dengar sura tp x nampak orang..hahahhahahah


ni aku berdiri ni kat entrace hotel nie...ader jam...gambo yang aku tgk dari album faizal pun dier berdiri kat sini..hahahah...tiru2.......

 yang ni pic kat dalam hotel nyer la...bangunan dier ala2 bangunan france....so..amatlah menarik permandangan nyer......rase cam berada kt luo negare jer...ehem3....bile lagi nk belakon..huhuhu..yang ni aku masuk selepas aku ke puncak bukit....sbb nak kejo mase..so nek puncak dl..sebab dier close pukul 7.....

 ha..ni gambo aku ngan orang tua aku kt cafe dalam hotel tu..dier belanje...hehe..aku senyum jer...maklum la..orang belanja.....saper x suke....makan jer la yer..hehehe

 makanan kat cafe ni kebetulan pulak ala2 nandos or kenny rogers...so kene la order ayam panggang...adeh....mau makan len selain bende alah ni xder lak kat cafe nie..so layan kan jer...huhuhu...


 tu dier aper yang aku order...aku lupe lak aper name dier la.....chiken roast kot..aper tah lg..ader ending dier..hahaha...with baked bean n tuna....bole tahan gak..maybe sebab dah lapar kot..tp sebenarnyer..sebelom naek bukit tinggi aku dah makan kat taman malawati..hahahahah..betol lahap la..hehehe......aklum la jalan jauh..


 waktu ni dah nak dekat pukul 7 malam da...dah mula berkabus dan sejuk....aku bole pulak masa nie pki baju nipis dan seluar pendek jer...hehehe....terkene lak aku......tu kat blakang tu hotel yang aku nak masuk......menarik jer ruper nyer...hehehhe



 ni antara permandangan blok2 bilik yang ader didalam hotel nie....kat bawah tu pulak cafe nyer..ader la 2 3 cafe dalam nie....pilih jer maner nak masuk....


 ni dier cousin aku....dari perak....cantik gak angle permandangan nie yer...huhuhu......aku pun nak jugak..hehehhehehe.....
 aku pun nak gak angle camnie.....hehehe....

 merayap hingga kehujung....tengok2 aper baran besh ader dalam nie...huhuhu...cam kt over sea jer kan..len kali pki baju sejuk tebal2 tangkap gambo..hehehhe

permandangan sekitar cafe aku makan hehehehhehe

sebelom balik..sempat aku tangkap gambo orang tua aku bersama kereta yang aku naiki dan drive....hehehe..kenangan......


**aper pun best la temat nie..satu hari nanti mau tidow kat sini lak.....

2 comments:

nur aisya humaira said...

wahh,syoknye p bukit tinggi...teringin nk pi,tpi belum pernah pegi lagi...huhu

Aizuddin Hanis said...

wah...popo relex jer kt bukit tinggi sejuk2 pakai suar pendek jer..gagaga~~