Barang Panas!!!!

Thursday, October 14, 2010

Saya nak Jadi Doktor

salam dan salam 1 malaysia
cita cita saya nak jadi doktor...saya kena belajar rajin2....baru dapat jadi doktor...kne study 6 tahun..huhuhu....tapi saya x dpt nak jd doktor bedah...kerana saya amik engineering...hahhahah...kecian kt saya...x dapat jadi doktor..jadi aper yang saya bole buat ialah jumpa doktor bila sakit...

 sekarang saya ada kat makmal bedah elektronik kuasa...arini saya nk buat operation keatas DC BUCK CONVERTER........converter yang menurunkan voltage DC....hehehehe...nampak senang tp jem panas nak buat operation td....maklum lah...da lama x buat operation..ujung2 sem baru nak wat..hehehe....


 tu dia aku tengah cek sambungan resistance tu betol ke x betol tu....huhuhu..serabut workspace aku dengan wayar wayar...hhahahhahah........



ni pulak tengah cek program nak sambungkan kt converter punya wiring td..nak trigger MOSFET untuk switching......
 

 ni ramai ramai nie semua tengah periksa continuity betol ke x dalam sambungan...


waveform trigger signal untuk MOSFET dari controller dapat dilihat dalam oscilloscope
hahhhahah....mmg best wat ab nie...4jam dok lam lab yang sejuk...beku aku.....

KENAPALAH aku demam arini...x pasal2 kene paki facemask p kelaz...adeh...DEMAM....

5 comments:

Aizuddin Hanis said...

mantap~~ po2 mcapap~~

Heidi Shafiq said...

berak.

popo said...

btol ko nk berak ke D

✿ CikCimi said...

get well soon !

lab tuh mcm best la tgk.
nk msok clas tuh jgk bole.
:DD

popo said...

hehehe...best...mari la dtg FKE..masuk jer bile2...